Якщо уважно прислухатися до порад довгожителів, можна відзначити, що більшість з них радить рано вставати і вживати в їжу мед.

Цей унікальний, ні з чим незрівняний продукт, люди шанують давно. Він прекрасно поєднує в собі яскравий смак і неповторний аромат, а корисні властивості меду роблять його обов’язковим для вживання.

Ліки повинні бути смачними

Ви погано спите, постійно перебуваєте в стані стресу, маєте проблеми з обміном речовин, а ГРВІ взагалі є для Вас нормальним станом? Не поспішайте в аптеку, довіртеся природі, яка набагато мудріша за нас.

Мед містить неймовірну кількість вітамінів і мінералів. Корисні властивості меду неможливо переоцінити. Все хороше і потрібне, що є в ґрунті і рослинах, бджоли-медоноси віддають в мед. Також важливо, що набір мікроелементів в цьому продукті практично аналогічний тому, що міститься в крові людини.

Ще одна унікальна риса меду в тому, що він засвоюється на 100%. Крім безлічі вітамінів груп А, B, вітамінів C, E, K та ін., мед містить більше 300 видів мікроелементів, корисні глюкозу, фруктозу, а також лимонну, щавлеву, яблучну, молочну та інші органічні кислоти. Саме тому купити мед замість синтетичного вітамінного комплексу – прекрасна ідея. І краще зробити це, не чекаючи хвороб, адже мед – прекрасний профілактичний засіб. А побічний ефект у вигляді покращення обміну речовин і омолодження організму напевно Вас порадує.

Ароматна різноманітність

Якщо Ви будете пробувати мед у різних бджолярів, навряд чи зможете знайти два однакових смаки. Перш за все, це залежить від того, які рослини оточують бджіл. Найбільш часто зустрічається такий мед:

  • липовий;
  • гречаний;
  • соняшниковий;
  • акацієвий;
  • Конюшиновий і т. д.

Кожен з них володіє особливим смаком, ароматом і різними корисними властивостями. Також часто можна купити мед, який збирають з квітучого різнотрав’я, він універсальний і має багатий багатогранний смак.

Медові тонкощі

Якщо хочете не тільки насолоджуватися смаком меду, але і черпати корисні речовини з цього багатого джерела, дотримуйтесь деяких правил. По-перше, мед не рекомендується сильно нагрівати, адже він втрачає властивості. Тому кладіть його не в гарячий, а в теплий чай. По-друге, найкраще вживати мед натщесерце. Наприклад, вранці, розчинивши в склянці води або теплого трав’яного чаю, також його можна їсти безпосередньо перед сном.

Статті

  1. Властивості і склад маточного молочка

    Маточне молочко – це особливий продукт, що…

  2. Застосування маточного молочка

    Спосіб застосування маточного молочка.

  3. Воскова міль застосування

    Настоянка воскової молі – інструкція застосування і…

Корзина
Немає товарів у кошику.
Продовжити покупки